miercuri, 17 februarie 2010

"Ma eliberez de orice forma de limitare, dezvoltand o incredere nelimitata in mine si in potentialul meu intuitiv, inspirat si creator."


O leapsa de la CARMEN, o onoram incercand sa cautam cu ajutorul unchiului Google, sa aflam cam ce se spune despre zodia mea...
Sa vedem...

"Zodie feminina de apa, predominant emotionala, psihica, guvernata de planeta NEPTUN, planeta care sporeste imaginatia, intuitia, simtul premonitiei, sensibilitatea, receptivitatea, dar si naivitatea, influentabilitatea, nehotararea, obsesiile, lipsa de simt practic, maniile, depresiile, idealismul.

Nativul in Pesti este impresionabil si compasiv, bland si amabil, visator si idealist. Cel nascut in Pesti este prea sensibil la influentele si nevoile celorlalti, incat ar fi capabil de adevarate sacrificii pentru cei care ii cer ajutorul

, exagerand chiar in aceasta privinta. Este omul care e capabil sa se dedice o viata binelui altuia fara sa il intereseze propria bunastare. Compasiunea sau afectiunea pentru ceilalti este fara limite la Pesti. Are o fire foarte schimbatoare, cu toane si capricii, cu mari modificari de dispozitii de la o clipa la alta, de aceea nu se poate baza nimeni pe el. Nu e in stare sa spuna adevarul crud in fata ci o face cu multa discretie si subtilitate, disimulandu-se in spatele multiplelor masti sau personalitpati pe care le poate dezvolta. Este un om fragil de felul sau, nu este foarte rezistent la boli, dar cel mai sensibil punct este sistemul nervos, care poate fi adeseori victima bolilor sau dependentelor de tot felul (inclusiv vicii). Pestele doreste sa fie mereu in preajma cuiva: partener de viata, familie, prieteni, pentru ca nu suporta singuratatea si simte in permanenta nevoia de a fi de ajutor. Poate avea talente deosebite in domeniul
artelor (mai ales actorie) dar si in domenii ce necesita calitati de vindecator. Are tendinta de a se ingrijora excesiv de mult pentru unele probleme, ceea ce poate naste tendinte spre paranoia sau manii intense. Se poate rupe cu totul de realitate si sa traiasca intr-o lume utopica, fiind semnul cel mai visator dintre toate. Pentru ca e mereu cu gandul dus, traind intr.-o lume rupta de realitate, poate rata sanse importante in viata de zi cu zi si poate suferi mari deziluzii cand va intelege realitatea."

Avem calitati:

-compasiune, mister, receptivitate, intuitie, sacrificiu, senzitivitate, devotament, interiorizare, impresionabilitate, inspiratie, misticism, credinta, superstitie, imagine, clarviziune, imaginatie, sensibilitate.

Dar si defecte:

-nehotarare, visare, iluzie, suferinta, auto-compatimire, pasivitate, lene, abandon, renuntare, nesiguranta, influentabilitate, credulitate, naivitate, lipsa de spirit practic, lipsa de realism, idealism, melancolie, depresie, tradare, fuga, instabilitate, deruta, pesimism, negativism, neputinta, teama, panica, timiditate.

Cica asa iubeste un "peste":

PESTELE e capabil sa se daruiasca total si sa se sacrifice pentru partenerul sau, dar cere mari dovezi de dragoste de la celalalt, avand nevoie de mangaieri, incurajari si de alintari. Adeseori poate profita de pe urma acestei nevoi exagerate de grija din partea partenerului. Se simte atras de cei care au ceea ce-i lipseste lui: curaj si spirit practic. Daca este nefericit, se refugiaza in vicii, ajungand sa se autodistruga si sa se imbolnaveasca. Isi manifesta dragostea prin poezie, arta si muzica. Cand vrea sa cucereasca sau sa atraga atentia partenerului, incearca sa faca impresie buna, dar fara a fi adevarata sa personalitate. Are capacitatea de a se dedubla foarte usor in noi si noi personalitati. Este imprevizibil, schimbator, si niciodata nu poti sti in ce dispozitie il gasesti. Datorita bunatatii sale pana la naivitate, poate cadea usor victima inselaciunilor sentimentale. Cand nu se simte iubit, se descurajeaza, aluneca in pesimism si disperare, cazand in veritabile crize de anxietate. Este un partener tacut, la locul lui, discret, romantic.

Isi face mari iluzii pe plan sentimental, fiind totodata si un mare nehotarat, nestiind ce doreste cu adevarat de la partener. Este impresionabil, sentimental, sensibil. Poate avea tendinta de a se refugia intr-un univers imaginar sau de legaturi secrete si discrete. Este un partener misterios, sensibil, intelegator, calm, visator, creator. Adesea asteapta prea mult de la partener. Are nevoie sa isi impartaseasca viata interioara cu partenerul. Are nevoie de evolutie spirituala in casatorie. Ii place sa fie secretos si asteapta ca partenerul sa ii ghiceasca intentiile si sa patrunda in universul sau interior. Partenerul trebuie sa ii respecte nevoia de liniste si chiar de singuratate uneori. Are tendinta de a se indoi de fidelitatea si de valoarea nevoilor partenerului sau. Daca partenerul nu se ridica la pretentiile sale, poate fi foarte deceptionat. Un idealist, cu o sensibilitate exagerata, un romantic si un visator. Este mereu in cautarea unui sfat de la partener, deoarece ii lipseste increderea in fortele proprii si este nesigur de el. Are tendinta de a trece prin viata idealizand situatiile, oamenii, imprejurarile, dandu-le un aspect cu totul diferit decat in realitate.

Este fericit numai daca se va dedica altora, neglijandu-si propria persoana in totalitate. Ii place sa fie mai mult singur, retras, cu propriile ganduri, eventual preocupat de una din arte pentru care se dedica tot timpul. Nu ii place sa fie contrazis, pentru

ca este convins ca are dreptate in cea mai mare parte a cazurilor. Traind intr-o astfel de lume utopica, ii va fi greu sa-si accepte greselile. Este compasiv, tolerant, iubitor, foarte influentabil de catre cei din jur pentru ca ii place sa le faca la toti pe plac. Intotdeauna amabil si incantator, este atras de cei aflati la ananghie. Ii intelege cel mai bine pe cei nefericiti, este aproape de orice suflet neajutorat, este mai ingrijorat de problemele celor din jur decat de cele personale. Pentru a ajunge mai usor la inima unui Peste, e bine sa exploatezi, cu grija, aceste slabiciuni ale sale."


Nu spun nici ca e adevarat , nici ca nu e....insa chiar ma regasesc in multe dintre aceste descrieri...

Cine are chef, pentru ca nu vreau sa oblig pe nimeni, e liber sa povesteasca despre zodia lui...

E chiar interesant...

sursa


4 comentarii:

CARMEN spunea...

Wow!atât de interesant! frumos rezolvata leapsa :-)

Ana Thomas spunea...

Yap!
Daca ai stii cat de "interesant" este sa traiesc pe pielea mea toate aceste capricii ale zodiei mele...
Dau si eu vina pe zodie, na!
Imbratisari!

Anonim spunea...

tartoras, iti recomand cartile lui hazel dixon cooper (http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_noss?url=search-alias%3Dstripbooks&field-keywords=hazel+dixon+cooperx=12&y=20)

eu sunt capricorn, cu ascendent in pesti, iar in cazul meu ascendentul e mult mai puternic decat zodia, astfel incat si eu sunt pestoaica vreo 90%! :))

gasesti in link si un extras mic din carte, e un gen de umor care mie imi place foarte, si cred ca nici tie nu ti-ar displacea :))

eu am doar una din serie, Love in a Rotten Day, tradusa la noi Horoscop, cu dragoste. daca poti accepta faptul ca pestii sunt etichetati drept: vizionari miopi, visatori nesiguri, introvertiti mistici, scrantiti fara vreo speranta de insanatosire, etc. - totul intr-un registru comic, desigur - nu ezita sa o cumperi, iti asiguri o portie zdravana de ras! :))

xoxoxoxo

Ana Thomas spunea...

HAHHAHAA,KZARINNE,
Bun venit in club, pestoaico!!!
sa stii ca ma regasesc mai mult decat vreau sa se vada in descrierea amuzanta a lui Mr.Cooper.
CARTEA O S-O CUMPAR NEPARAT...M-AI FACUT CURIOASA!
Pupici!!!!Ciaooo